Mata inte staten

Vad får du egentligen för dina skattepengar?

Är det den bästa vården när du blir sjuk? Är det den bästa skolan till dina barn? Är det bästa omsorgerna för dina föräldrar när de blir gamla? Lever du trygg i att polisen finns till hans och att försvaret fungerar som det ska?

Vi förstår helt om du vill det. Det är det många som vill. Men vi lever i en land där barn som börjar skolan inte kan räkna med att deras lärare kan prata svenska med dem. Vi lever i ett land där fler och fler har lämnat polisyrket för att göra annat. I ett land där pensionärer inte har råd med presenter till sina barnbarn.

Så vad vill vi göra? Vi vill ta minska ned statens uppgifter till allra viktigaste. Det är inte rimligt att politiker satsar pengar på elitidrott samtidigt som våra soldater tvingas att arbeta. Prioritet ett är ett fungerande rättsväsende och ett likaså fungerande försvar.

Sport, fritid och kultur är naturligtvis viktiga saker men det är inget som staten behöver vara inblandad i. Lite lustigt är det att den största skatthöjningen på väldigt länge (någonsin?) ska gå till SVT. Du får alltså mer betalt av skattebetalarna för att jobba med Melodifestivalen än som soldat. Någonting är fel här.

Vi står bakom Mata inte staten som den partipolitiska grenen på det frihetliga trädet. Det finns många sätt att stödja den frihetliga rörelsen i Sverige. Ett är att ta vår valsedel eller skriva Klassiskt liberala partiet på en blank valsedel i nästa val.

En valsedel för Klassiskt liberala partiet.

MATA INTE STATEN – Vilka står bakom?

  • Misesinstitutet har tagit sitt namn efter nationalekonomen Ludwig von Mises. Institutet arrangerar Freedomfest i Stockholm och opinionsbildar i frågor på temat frihet.
  • Nyheter Idag är är en allmänborgerlig och i grunden libertariansk tidning.
  • Skatt är stöld är en kampanj startad av Peter Strömberg för att avskaffa skatter helt och hållet.
  • Liberala partiet, det är vi det.
  • Bubb.la är en frihetlig sajt som håller dig uppdaterad på de viktigaste och mest intressanta nyheterna, både i Sverige och internationellt.
  • Projekt Allmogen värnar och återberättar Sveriges frihetliga historia.
  • Libertarianerna är en kampanj i sociala medier som opinionsbildar i frihetliga frågor.

2018 Klassiskt liberala partiet - Sveriges enda liberala parti
Generic photos via Good Free Photos. Proudly designed by Tioreo