Varför Johan blev medlem

Vilka är medlemmarna i Klassiskt liberala partiet och hur har de hittat hit?

Vi startar nu en serie texter där ni får läsa några medlemmars berättelse.
Vill du berätta din historia? Skicka ett mail till info@liberalapartiet.se

Namnet på medlemmen är fingerat men texten är i övrigt autentisk.


Hej, Johan heter jag och är 40 år. Jobbar i vården som narkossjuksköterska. Bor i Trosa strax söder om Stockholm med min familj, fru och 3 barn.

Min anarkism kommer från min mors principfasthet, hon var sosse fram till Palme och har därefter skytt dom som pesten. I mina ungdomsår började jag umgås i skinnskallekretsar och där fanns en hel del politik, inget seriöst men man diskuterade en del BSS, invandring, skatter osv.

Har hittills egentligen bara protest röstat i alla val. Ny demokrati, SD, nej till EU, Piratpartiet men även röstat M i kommunalvalet bara för att det var kul att se hur många procent och hur överlägsna S dom kan bli i en kommun utan bidragstagare.

För ett par år sedan fick jag tips om att lyssna på bubbla genom en vän och nu är jag helt fast.

Jag jobbar som sagt i vården så håller jag till 100% med om att droger ska legaliseras och att det kommer ha liten eller ingen påverkan på hur många som är beroende, tror faktiskt tom att det kan minska missbruket totalt och av vissa droger specifikt. Tunga droger som heroin, fentanyl, metamfetamin och amfetamin, varför köpa dessa när det finns bättre droger att välja på. Samt att försäljarna av droger kommer bli proffsigare, kunna rekommendera och ge dosanvisningar till nya användare.

Kan även nämna att jag slutade köra ambulans i storstadsmiljö då jag kände att det var alldeles för osäkert redan 2013…och akutmottagningsarbetet slutade jag med 2015 fast där var det mer arbetsbelastning och uselheten hos kollegorna som fällde avgörandet, man kunde komma till jobbet inför nattpasset och finna 90-åriga damer nerpissade och nerskitna, med livshotande akuta sjukdomstillstånd bakom draperier där dom legat i 5 -6 timmar utan hjälp som den unga oerfarna personalen glömt bort i all stress och med patienter som ställer krav och skriker som små sossar “jag har betalt skatt, jag kräver vård för min akuta banala åkomma som kommer gå över av sig själv inom 2 dygn”

Är väldigt nöjd med att ha hittat hit, det ska bli kul att gå ut och dela flygblad och vara aktivist i det första partiet där jag håller med om allt.