Både regeringen och MED är för ytterligare regleringar.

Den som trodde att de ”liberalkonservativa” Medborgerlig samling (MED) vad liberala misstar sig när man läser deras inlägg ”Taxi var god dröj”. I det så ställer sig dessa partier bakom att alla som skjutsar någon och får betalt ska ha taxilicens. De vill alltså att du ska ha en licens för att utöva ett yrke. Att införa hinder för människor att försörja sig kommer att leda till att färre kan försörja sig så, priserna blir högre och konkurrensen sämre. Det är t.ex. inte oväntat att det stora taxibolaget, Taxi Stockholm, stödjer regeringens förslag medan Uber har uttryckt sig negativt.

Att regeringen stödjer vissa företag med speciallagstiftning och licenskrav brukar kallas för ”Crony capitalism” på engelska. Det innebär att staten stödjer de stora som i sin tur stödjer staten. Det är bara att titta på förhållandet mellan LO och S för att sedan få ”reformer” för betydligt mer pengar än så.

Vi vill att marknaden ska vara fri och att du har rätt till äganderätt. Det betyder att du som kund och jag som säljare av en vara eller tjänst själva kommer överens om pris m.m.. Det har inte staten med att göra så länge inte någon annan drabbas.

Håller du med oss om detta?
Bli medlem eller donera en slant så att andra också får höra detta.