Press

Kontakta Liberala partiet via styrelsen@liberalapartiet.se eller via vår Facebook: facebook.com/liberalapartiet

Bilder

Bilderna är fria för medier att använda. Bilderna får beskäras, storleksförändras och ställas om till svart/vitt tryck. För andra förändringar kontakta oss för medgivande.

Bilder på nuvarande styrelsen finns här: Styrelsen

Liberala partiets logo i PNG-format (för webb) samt i EPS- och SVG-format (för tryck).

Fotograf skall alltid anges vid publicering om det finns angivet.

Äldre bilder finns här:

Pressmeddelanden

2017-08-16: Rutinerade Erik Svansbo kandiderar för Klassiskt liberala partiet
2017-08-09: Politisk fånge toppar riksdagslista


2017-08-16

Rutinerade Erik Svansbo kandiderar för Liberala partiet

Klassiskt liberala partiet har nu en ytterligare en kandidat till Riksdagen i den rutinerade Erik Svansbo. Erik har varit klassiskt liberal i många år och har bland annat varit ersättare i Riksdagen åt Folkpartiet. Han har drivit ett antal frågor som rör frihet och lägre skatter. Han lämnade FP för två år sedan.

Erik har gjort sig känd som en tydlig kritiker av dagens migrationspolitik där staten å en sidan möjliggör för arbetskraft att invandra hit men samtidigt utvisar de som gör det.
En migrationspolitik där staten inte behöver ta invandringens alla kostnader är en fråga både Erik och vi drivit länge. Vi vill att människor ska kunna komma hit och så länge de kan försörja sig själva så ska de få stanna.

Som Erik skrev:
“Min framtidsspaning är att politikerna kommer kämpa med näbbar och klor för att bevara välfärdssystemen. De kommer försöka höja skatterna, men kommer efterhand inse att mindre pengar kom in. De måste då reformera under galgen och ändra välfärdssystemen.”

Att Sverige inte kan ha en oreglerad invandringspolitik och samtidigt en välfärdsstat är nu uppenbart. Vi har ett läge där migrationspolitiken får 20 miljarder av skattemedel över en natt men försvaret, som ändå är statens huvuduppgift, måste kämpa för hälften. Staten bör därför fokusera på lag och ordning, inte på annat.

Klassiskt liberala partiet är glada att vi har med oss Erik. Han står för rutin och är ett känt namn. Han är känd via frihetliga kretsar bland annat för sin blogg Pophöger och i sin hemstad Linköping.
Vi tror att Erik är ett bra komplement till Henrik Alexandersson som vi presenterade förra veckan.

Erik har varit ordförande i Liberalerna i Linköping.

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till Erik på
pophoger@gmail.com

eller till Klassiskt liberala partiets styrelse på:
styrelsen@liberalapartiet.se

Med vänliga hälsningar
Klassiskt liberala partiets styrelse

Erik Svansbo

Länkar i artikeln:
Erik lämnar FP. http://www.expressen.se/debatt/darfor-lamnar-jag-nu-blodande-folkpartiet/
Eriks blogg: http://pophoger.blogspot.se/


2017-08-09

Politisk fånge toppar riksdagslista

Klassiskt liberala partiet har ett nytt toppnamn inför valet i ingen mindre än Henrik Alexandersson. Henrik har kämpat för frihetsfrågor sedan slutet av det röda 70-talet. Han är även ledare för nätverket Frihetsfronten och har arbetat för Piratpartiet i Europaparlamentet. Han är också dömd till fängelse för att ha underlåtit att betala skatt – efter en rättegång där bland annat hans politiska engagemang vändes mot honom. Vi ser honom som en politisk fånge.

Partiet söker mandat för att i varje politisk församling kunna ställa de regerande till svar och utkräva ansvar då man menar att dagens opposition inte har mäktat med. Att Decemberövenskommelsen är nedlagd påverkar inte partiets bild av detta.

Partiet har inte tagit emot en krona i partistöd och dess toppkandidat kommer att sitta i fängelse under valrörelsen men de anser sig ha i rätt i frågor som migration där kombinationen välfärdsstat och fri invandring inte fungerar och en stängd gräns vid Medelhavet där människor dör är fel.
Eller bostäder med dess statliga regleringar där marknaden inte kan fungera och bristerna är skriande.
Eller droger där människor dör trots förbud samtidigt som polisen tvingas jaga de som brukar droger.
Eller skolan där barnen tvingas undervisas av vuxna men inte av lärare i en “one size fits all”-modell med färre och färre utbildade lärare för varje år som går.
Listan kan göras lång men vi vet att vi har rätt. Och det är med det som vi går till val 2018.

Vi går till val som Klassiskt liberala partiet för att Folkpartiet kallar sig “Liberalerna”. Vi anser inte att FP är liberaler mer än till namnet. En del kallar partiet för libertarianer eller nyliberala men partiet föredrar termen klassiskt liberala.

Kontakta gärna Henrik Alexandersson:
+49 (0)162-856 8667
e-post hax@bahnhof.se

Kontakta gärna partiets styrelse:
styrelsen@liberalapartiet.se

Med vänliga hälsningar
Klassiskt liberala partiets styrelse

 

Henrik Alexandersson

 

Webbplatsen använder cookies, vg se: Integritetspolicy

2019 - Klassiskt liberala partiet - Omstart för Sverige - Generic photos via Good Free Photos. Proudly designed by RTW