Demokratins evolution gav oss… Dumhet?

Reaktion efter läsning av SVDs ”Mikaela Valtersson väljer taxi före pendeltåget”.

Mikaela Valtersson
Mikaela Valtersson Foto: Fredrik Hjerling

Medmänniskor, jag är ledsen att behöva meddela att efter två tusen års evolution av demokrati så nådde vi endast hit. Där en så kallad elit kan vara så obegåvad och ändå få styra ett land.

Själv åker jag kollektivt, vilket i Västra Sverige fungerar illa men att inte passa tider kan aldrig skyllas på andra. Kommer man konstant sent av olika anledningar så fungerar inte ”bussen var sen” i längden.

Mikaela Valtersson, MPs nya toppkandidat (dvs riksdagens bottenskrap), du använder inte bara mina skattepengar för din okunskap hur en tidtabell fungerar utan även resterande nio miljoner svenskars. Dessa 17 000 kr är säkert en droppe i havet jämfört med allt du planerar att konsumera (som vi andra helt enkelt får börja producera). Om vi skrapa litet på ytan hittar vi säkert reseavdrag, luncher och andra ersättningar någon tycker det är skäligt att Mikaela Valtersson ska ha.

Hittills har jag medvetet undvikit att blanda in vad du som politiker försöker åstadkomma. Fast det är svårt när du tycker att min ficka är platsen för din hand. Du Mikaela Valtersson har likt en förtryckare bestämt dig att du äger rätten att bestämma över mig. Detta kan jag inte acceptera att du gör mot mig eller mina medmänniskor.

Skillnaden mellan oss är att den dagen vi når frihet så tänker jag inte tvinga dig att vara förnuftig utan istället låta dig ha friheten att förbli befängd Miljöpartist, om du så väljer.

Varsågod Mikaela Valtersson, MPs nya toppkandidat…
…dvs riksdagens bottenskrap.