FMSF kör buss

Som ett svar på busschaufförernas strejk i Stockholm beslutade Fria moderata studentförbundet sig för att köra buss till karolinska sjukhuset under tiden för busschaförernas strejk. På facebook lades följande beskrivning upp:

 “För att kompensera för Kommunals ansvarslösa kompromisslöshet har Fria Moderata Studentförbundet skapat en tillfällig busslinje. Från klockan 07.00 kommer Amalthealinjen att rulla mellan Karolinska universitetssjukhuset och Södersjukhuset.

Karolinska sjukhuset är Sveriges största sjukhus och avsaknaden av närliggande tunnelbana gör sjukhuset till en given destination. Bussarna kommer att utgå från KS och likt buss 3 stanna vid hållplatserna Skanstull, Slussen, Kronobergsgatan och slutligen vid Karolinska Sjukhuset.”

Tyvärr gick busslinjen endast under några timmar då passagerarna inte kunde känns sig trygga. Följande hälsning utgick via facebook:

”Först & främst: Stort tack för allt stöd. Det värmer att se att fler värnar om individens rätt, en debatt med högre i tak än ”De är förrädare” samt tanken på en arbetsmarknad utan dessa s.k. arbetsmarknadens parter.  Tyvärr måste vi nu avbryta vår Amalthealinje. Visst har mycket sagts, men i slutändan handlade det om att de människor vi erbjöd skjuts KS – SÖS inte längre kände sig trygga (bussar som ställer sig bredvid och tutar med chaufförer som skriker samt facebook-events där ”vi ska stoppas”).  Vi på Almathealinjen tackar för denna dag. Vi hoppas att en debatt väckts och att alla kommer ihåg – Individen ska tillåtas styra sig själv efter sitt eget huvud, för att förverkliga sina egna drömmar och livsmål. Vi tar oss alltid rättigheten att ifrågasätta de hegemoner som finns i samhället!”

Liberala partiet hoppas att alla människor i behov av transport till sjukhus hittar en bra lösning trots att varken FMSF:s speciallinje eller ordinarie bussar går.