Hets mot folkgrupp är ett hot!

Brottet är inte förenligt med yttrandefriheten. Det är dags att välja!


När vi läser om Jan Sjunnesson som blev förhörd av polisen misstänkt för hets mot folkgrupp så går mönstret bara igen. Kontroversiella personer misstänks för brott när de inte har skadat någon eller något. Hade Sjunnesson hotat något hade det varit en annan femma men så är inte fallet. Nu har lyckligtvis åklagaren lagt ned fallet. Det är bra men det skulle aldrig varit ett från början.

Bilden som Sjunnesson publicerade.

Men det är bara att läsa tidningarna så ser vi att en nazist som vinkade till demonstranter döms för hets mot folkgrupp eller den äldre kvinna som uttryckte kritik mot den muslimska trosbekännelsen dömdes hon med.
Detta är ingrepp i yttrandefriheten.

Som vår dåvarande styrelse skrev:
Lagen om hets mot folkgrupp är oacceptabel i ett civiliserat samhälle. Ingen värdig demokratisk stat borde kunna fängsla människor för deras åsikter eller deras yttranden av dessa. Våra riksdagspolitiker tror på yttrandefrihet så länge människor inte säger något de tycker är fel. 

Vi tror på en yttrandefrihet som särskilt omfattar de människor som säger dumheter, elakheter och saker vi inte vill höra. Ingen diktatur har någonsin förbjudit människor att hålla med regimen; om yttrandefriheten tjänar något som helst syfte i ett öppet samhälle handlar den om rätten att säga saker människor inte håller med om.

Hets mot folkgrupp eller yttrandefrihet?. Texten kommer från vårt partiprogram.