Censur och skatt på internet? Intervju med Henrik Alexandersson

EU vill censurera Internet och göra det svårare att starta nya företag. Med aktivt med stöd av S-MP-regeringen.

Klassiskt liberala partiets riksdagskandidat Henrik Alexandersson intervjuas om frihet och ansvar, civilsamhällets roll, och internetcensur. De tar utgångspunkt i Henriks artikel ”EU:s länkskatt och nätcensur – sammanfattning och länksamling”.

Nya IT-företag kommer inte starta i Europa med dessa regler utan söka sig till andra länder istället.  Det är lite svårt att se vem som gynnas av det. Förlorare finns det gott om.
Klassiskt liberala partiet är röst för yttrandefrihet!

Vad det i korthet handlar om är att om du lägger en länk till en tidning (t.ex. Aftonbladet) så behöver du ha deras tillåtelse för detta. För en länk, alltså. Det normala är att tidningar vill ha länkar, och därmed fler läsare, till sina sidor.

Det andra är den artikel som reglerar det som laddas upp till internet. Det ska gå igenom ett stort filter för att ta bort upphovsrättsskyddat material. Problemen är flera. Det finns inget bra sådant filter, det bryter mot nya lagen GDPR och det är ett intrång i din rätt att publicera vilken material du vill, så länge plattformen du laddar upp det på (t.ex. Youtube), godkänner detta. Staten är inte part här.


Henrik Alexandersson står som nummer två på Klassiskt liberala partiets riksdagslista.
Hittar du inte vår lista så skriv Klassiskt liberala partiet på en tom/blank valsedel. Vill du även personrösta på Henrik så skriv:
Klassiskt liberala partiet
Henrik Alexandersson