Legalisera cannabis!

Vi brukar ofta säga: ”Din kropp? Dina val.” Det innebär i praktiken att du bestämmer själv över den och staten har ingen rätt att hindra dig så länge du inte skadar någon annan.

”Men om du skadar dig själv, då?” är ett motargument. Vi uppmuntrar naturligtvis ingen att bruka cannabis. Vi ser t.ex. att i USA så minskar bruket bland tonåringar där cannabis är lagligt.

Vi tycker bara att polisen inte ska jaga de som brukar, handlar med eller framställer cannabis. Det har dels att göra med polisens resurser men främst är det för att om du brukar cannabis så skadar du ingen annan.

”Men då får langarna fritt fram?” är nästa motargument och det stämmer. Det blir fritt att sälja cannabis. När det upphör att vara olagligt kan vem som helst köpa och sälja cannabis. Om vi tittar på t.ex. Nederländerna så finns coffeeshop/koffiehuis där du kan bruka cannabis. Inte lika fritt som vi skulle önska men ett steg på vägen.

Samtidigt som det blir fritt fram att sälja så slipper vi en hel del av den kriminalitet som följer av den illegala handeln. Som olika uppgörelser mellan gäng om vem som ska sälja var.

Här hittar du mer kring Rätten till din kropp.