Liberala notiser, 19:e Augusti

Amerikanska myndigheter vill reglera Bitcoin

Den senaste tidens nyhetsflöde har innehållit en del nyheter kring Bitcoin. Bloomberg har gett bitcoin en “ticker” på sin terminal. Användare av Bloomberg terminalen kan nu hitta prishistorik för Bitcoin på dessa. Vidare har en amerikansk federal domare slagit fast att Bitcoin är pengar. Slutligen har staten New Yorks myndighet för reglering av finansiella tjänster slagit fast att bitcoinmarknaden är “a virtual Wild West for narcotraffickers and other criminals.” Myndigheten har skickat ut förfrågningar till 22 olika företag och investerare där de efterfrågar information angående bland annat deras åtgärder för att motverka pengatvätt, deras konsumentskydd och finansiering.

Vidare har bland annat det amerikanska skatteverket, FBI och det amerikanske finansdepartementet på olika sätt uppmärksammat och vidtagit åtgärder i förhållande till Bitcoin.

Assange stödjer Rand Paul

Vid en Q&A i fredags gav Wikileaks grundare och chefredaktör Julian Assange beröm till Rand Paul och den libertarianska delen av det Republikanska partiet. Han sa bland annat att:

“The libertarian aspect of the Republican Party is presently the only useful political voice really in the U.S. Congress,”

Veckans tragikomiska rekord

SvD rapporterar att Radiotjänst kräver en blind man på TV-avgift eftersom han äger en dator.

Den drabbade kommenterar det hela:

”- De har inte ens tänkt på handikappade i den här tolkningen. För mig är datorn ingen tv och har aldrig varit det och utan högtalare är den ingen radio heller, säger han till tidningen.”

Liberala partiet vill snabbast möjligt lägga ned Radiotjänst och sälja SVT.