Liberala notiser, 8:e juli

Mer dåliga nyheter för EU

Det var länge sedan det kom några positiva nyheter angående ekonomin i EU. Den senaste tiden har arbetslösheten slagit rekord och Cypern har ställt in betalningarna på sina skulder.  Det kanske börjar bli dags att fundera på om EU-projektet faktiskt är särskilt lyckat?

Kortare notiser

Liberala partiet skriver om SVT och Public Service på frihetssmedjan.

Veckans humortips: Libertarianska seriestrippar. Gillar ni ”Statens Ovänner” kan ni även likea deras Facebooksida för uppdateringar och dylikt. Liberala partiet Göteborgs Kalle Cabo länkar till ytterligare några libertarianska serier i en bloggpost här.

Som ett svar på att EU infört tullar på kinesiska solceller har nu Kina minskat möjligheterna för europeiska vinodlare att sälja sina produkter i Kina. Handelskrig är aldrig bra.

Cornucopia har jämfört kvalitén på SVT Play jämfört med ett privat alternativ. Som väntat är SVT både betydligt dyrare och betydligt sämre. Om en vara eller tjänst inte utsätts för konkurrensen på en fri marknad finns det ingen anledning till att producenterna av varan eller tjänsten faktiskt skulle anstränga sig.