Mälardagen 2011

De etablerade partierna såg generellt sett väldigt skeptiska ut när Liberala partiet dök upp i Strängnäs förra lördagen (20/8 2011). Tillställningen var Mälardagen 2011, något som anordnas varje år i Strängnäs och är en chans för lokala föreningar och organisationer att visa upp sig och sin verksamhet för allmänheten. Detta tyckte vi var en utmärkt idé att få ut vår politik utanför de stora städerna och vi bestämde oss snabbt för att medverka.

Vi börjar komma på plats.

För mig personligen var detta min första kampanj med Liberala partiet och jag var både nervös och väldigt förväntansfull hur det hela skulle sluta. Jag har ett långt förflutet inom ett utav allianspartierna och har haft en hel del annan kampanjerfarenhet, men att komma med något nytt otestat till en ny stad är aldrig lätt, man vet aldrig hur folk reagerar. Jag skulle dock snabbt inse att Strängnäs borna faktiskt var öppna för något nytt.

Tummen upp för frihet

Lite förseningar blev det, alla väderleksrapporter fram till och med fredag kväll hade utlovat solsken under lördag förmiddag. Detta blev tyvärr inte fallet och vi blev tvungna att lägga om våran strategi och snabbt anpassa oss efter vädret. 45 minuter senare hade vi inhandlat partytält, bord, och två stolar och vi var redo att börja prata med människorna.

Många var väldigt intresserade

Med en slogan så simpel och stilren som ”Vi står frihet” och chokladmynt fick vi snabbt en del intresserade människor och den politik som vi presenterade verkade inte så främmande som de kanske trodde i första början. Vi diskuterade allt mellan avvecklandet av apoteksmonopolet, till hemskolning, till valfrihet inom äldreomsorgen. Den respons som vi fick var väldigt positiv och det var fler som tyckte att det var bra att Liberala partiet faktiskt finns, även om de inte håller med oss i alla frågor.

Prata valutapolitik med oss

Även om vi inte lyckades rekrytera någon ny medlem är vi i Liberala partiet väldigt nöjda med dagen i Strängnäs. Vi pratade med folk som uppskattade det vi gjorde, och fick en hel del uppmärksamhet. Även folk från andra partiet kom upp och pratade med oss och tyckte att den ideologi vi förespråkar saknas inom de etablerade partierna idag, vilket är ett gott tecken på att det vi gör faktiskt är värt att göra.