Politiker i Sundsvall höjer sina löner

Sundsvalls Tidning noterar att politikerna i Sundsvall får höjda löner med 3,27 procent när grundbeloppet ändras från 51 680kr till 53 370kr i månaden. Detta innebär en höjning på 3,27 procent, väl över inflationsmålet på två procent. Enligt vad som sägs i artikelns kommentarsfält och diverse avtal på arbetsmarknaden är detta även en betydligt högre ökningstakt än vad invånarna i Sundsvall kan tänkas förvänta sig.

Bäst av politikerna i Sundsvall tjänar moderaten och nytillträdde kommunalrådet Jörgen Berglund, som för sina tjänster till kommuninvånarna plockar ut 74 418kr. Trots att han verkar vara en både trevlig och vad gäller kommunpolitik förhållandevis kompetent prick sticker det antagligen i ögonen på de sjuksköterskestudenter vid Mittuniversitetet som nyligen krävde 24 000kr i ingångslön från de allmänna.

Gör ett kommunalråd verkligen lika mycket nytta för regionens invånare som tre sjuksköterskor? När räddade ett kommunalråd senaste ett liv?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. Ett kommunalråd kan väl “indirekt” rädda liv genom de beslut han/hon fattar men i detta fallet kan vi nog lugnt konstatera att sjuksköterskor är snäppet bättre på livräddningskompetens än ett kommunalråd. Kommunalrådet fattar sällan beslut till att exempelvis höja sjuksköterskans löner så att yrket ska bli mer attraktivt och i sin tur leda till mer livräddande. Men andra ord är det väl snarare att kommunalrådet “indirekt” tar liv än räddar de.