”Vad *** får jag?” -Ja, vad tror du…?

I SVTs Uppdrags granskning kom det fram att en svensk har ett företag i Malta. Han har inte gjort något olagligt. Ingen påstår att han har gjort någon olagligt. Han har bara utnyttjat en av EU:s så kallade friheter, den om rörlighet för kapital.

Han frågar sig ”Vad *** får jag?” och då underförstått ”för mina skattepengar”.
Ja, vad får vi för våra skattepengar? Det är en fråga som alla bör ställa sig. Lars Wilderäng visar att bara 5% av statens (inkl. kommunernas) utgifter som går till försvar och rättsväsende.
27% går till vård, skola och omsorg. Det är alltså ungefär 1/3. Resterande då…?
Ja, 42% är ”socialt skydd”. Det innebär barnbidrag, pensioner, a-kassa m.m.. Vi tycker att du själv ska hantera din pension och a-kassan kan göras helt privat istället för den blandning av privat och statlig som är idag för att bara ta ett par exempel.

Problemet med statens sociala skydd är att det inte fungerar och, kanske ännu värre, är att medborgarna tror att det kommer att bli bra för dem när de går i pension eller blir arbetslösa. För de flesta fungerar det säkert bra. Problemet uppkommer när det inte fungerar. Egenföretagare, exempelvis, betalar skatt men får ingen sjukpenning när de måste ta ledigt för att vara sjuka.

Sen är naturligtvis SVT part i målat. De kommer själva att snart finansieras av skattemedel, vilket vi naturligtvis är emot. Vi vill avveckla SVT om det nu var någon som tvivlade.

Detta inlägg är en del i kampanjen Mata inte staten som är ett samarbete mellan oss och ett antal frihetliga krafter i Sverige.