Vi testar nytt medlemsforum

Vi har nu skickat ut en inbjudan till alla medlemmar att vara med och använda vårt nya medlemsforum. Vi har inte bestämt oss ännu om vi ska använda det ännu. Har du inte fått en inbjudan dit, eller till det på Facebook, så hör av dig till styrelsen på info@liberalapartiet.se så fixar vi det.

Forumet hittar du här: https://medlem.liberalapartiet.se 

Vi bygger om på lördag kväll.

Förhoppningsvis märker du inte av avbrottet det men imorgon, lördag, kväll gör vi en uppdatering av hemsidan så den kommer att vara otillgänglig i 5-15 minuter under den tiden. Sen ska vi kontrollera så att den fungerar korrekt i maximalt en timme.

Från och med söndag morgon ska allt fungera som det ska, är tanken. Upptäcker du något konstigt är du alltid välkommen att höra av dig till info@liberalapartiet.se

Tack!

”Vad *** får jag?” -Ja, vad tror du…?

I SVTs Uppdrags granskning kom det fram att en svensk har ett företag i Malta. Han har inte gjort något olagligt. Ingen påstår att han har gjort någon olagligt. Han har bara utnyttjat en av EU:s så kallade friheter, den om rörlighet för kapital.

Han frågar sig ”Vad *** får jag?” och då underförstått ”för mina skattepengar”.
Ja, vad får vi för våra skattepengar? Det är en fråga som alla bör ställa sig. Lars Wilderäng visar att bara 5% av statens (inkl. kommunernas) utgifter som går till försvar och rättsväsende.
27% går till vård, skola och omsorg. Det är alltså ungefär 1/3. Resterande då…?
Ja, 42% är ”socialt skydd”. Det innebär barnbidrag, pensioner, a-kassa m.m.. Vi tycker att du själv ska hantera din pension och a-kassan kan göras helt privat istället för den blandning av privat och statlig som är idag för att bara ta ett par exempel.

Problemet med statens sociala skydd är att det inte fungerar och, kanske ännu värre, är att medborgarna tror att det kommer att bli bra för dem när de går i pension eller blir arbetslösa. För de flesta fungerar det säkert bra. Problemet uppkommer när det inte fungerar. Egenföretagare, exempelvis, betalar skatt men får ingen sjukpenning när de måste ta ledigt för att vara sjuka.

Sen är naturligtvis SVT part i målat. De kommer själva att snart finansieras av skattemedel, vilket vi naturligtvis är emot. Vi vill avveckla SVT om det nu var någon som tvivlade.

Detta inlägg är en del i kampanjen Mata inte staten som är ett samarbete mellan oss och ett antal frihetliga krafter i Sverige.

Från Folkpartist till Frihet

Vår riksdagskandidat Erik Svansbo talade nyligen för Linköpings Fria Moderata Studentförening. Han berättade om sin resa från opolitisk via Folkpartiet till Klassiskt Liberala Partiet.
Lär känna Erik och hör om hans förhoppningar om framtiden för vårt parti!

 

Elitidrott eller grundskola?

Borlänge kommun har problem med grundskolan. De nya skolbarnen får lärare som dels inte är behöriga och dels inte kan bra svenska.

Nu vill kommunen, som ligger 5e sist i Lärarförbundets ranking, lägga 1,4 miljoner på att ”Generellt stärka elitidrotten i Dalarna”. Det är inte mina ord. Det är Socialdemokraterna, Moderaterna, Sverigedemokraterna, Centerpartiet, Miljöpartiet och Omsorg för alla som säger så. Ironin att ett parti som kallar sig ”Omsorg för alla” stödjer elitidrott framför skolan är underbar.

Läs gärna min insändare i Dalarnas tidningar. 

Snart står det ”Klassiskt liberala partiet” här…

…och det är helt enkelt för att vi går till val med just den beteckningen.

Valmyndigheten tyckte att ”Liberala partiet” var för likt ”Liberalerna” så när du röstar på oss får du antingen ta en våra valsedlar eller så tar du en blank. På den skriver du ”Klassiskt liberala partiet”.

Som ett led i detta kommer vi att genomgående skriva ”Klassiskt liberala partiet” på hemsidan.

Och då, det finns fortfarande plats på valsedeln. Hör av dig till styrelsen med din nominering! 

Legalisera cannabis!

Vi brukar ofta säga: ”Din kropp? Dina val.” Det innebär i praktiken att du bestämmer själv över den och staten har ingen rätt att hindra dig så länge du inte skadar någon annan.

”Men om du skadar dig själv, då?” är ett motargument. Vi uppmuntrar naturligtvis ingen att bruka cannabis. Vi ser t.ex. att i USA så minskar bruket bland tonåringar där cannabis är lagligt. (mer…)

0,7% skiljer M från S-MP

Hur mycket skiljer det sig egentligen mellan regeringen och Nya Moderaterna?
Inte mycket. Vill du se en förändring där makten skiftar från staten till dig, din familj och alla andra svenskar har du bara ett alternativ i september:

Rösta på Klassiskt liberala partiet.

I diagrammet är skatterna i % av BNP.
Källa på skatterna: Moderaternas budgetförslag.

Lägg ned onödiga myndigheter!

Vi kommer den närmaste tiden att lägga upp ”Dagens onödiga myndighet” på vår Facebook-sida. Den här sidan kommer att uppdateras med motiveringar.
Här hittar du hela listan, än så länge. Har du förslag på fler myndigheter är det bara att höra av dig! (mer…)

Fri television? Fria medier!

Kan vi ha statlig media och fri media?

Nej, vi bör avveckla SVT. Erik Svansbo, en av våra riksdagskandidater, förklarar i filmen.

Public service
Radio, TV och Public Service ska inte finansieras genom skattemedel eller sanktionerade avgifter. SVT, Sveriges Radio och UR bör säljas ut till högstbjudande och ges en chans att konkurrera på fria marknaden med övriga mediebolag.

Presstöd
Liberala partiet vill omgående avskaffa alla former av bidrag och subventioner åt media. Med sänkta skatter kan konsumenterna själva prioritera vilken media de vill ha eller konsumera något annat.

Läs mer om vår frihetliga politik här!


2017 Klassiskt liberala partiet - Sveriges enda liberala parti
Proudly designed by Tioreo