Kallelse till kongress!

Kära medlemmar!

Välkomna på kongress den 11 mars i Stockholm.

Vi kommer att hålla vår kongress i Stockholm söndagen den 11 mars.  Använd gärna formuläret här för att anmäla dig så vet vi ungefär hur många som kommer. Blir det många behöver vi kanske byta lokal. Det är inte obligatoriskt att anmäla sig.

Styrelsen kommer att återkomma och exakt tidpunkt samt lokal för kongressen. Preliminärt börjar vi inte före klockan 11.00.

Preliminärt står dessa punkter på programmet:

 • Partiprogram.
  Ett nytt förslag har utarbetats och kommer snart att presenteras här. Kongressen tar sedan beslut om det.
 • Valmanifest.
 • Val av styrelse.
 • Val av valberedning.
 • Val av kandidater till Riksdagen.
 • Fastställande av medlemsavgift och budget. Det är valår så utgifterna kommer att bli klart högre än ett vanligt år.

Förslag och motioner från medlemmar ska vara inlämnade senast 28 januari till styrelsen. Gör det helst via styrelsen@liberalapartiet.se

Styrelsen publicerar sina yttranden kring motioner och lägger egna propositioner senast 18 februari. De kommer du att hitta på denna sida: http://www.liberalapartiet.se/events/6/kongress-2018/ 

Sista dag att nominera någon till riksdagslistan och kommunlistorna är 28 januari. Skicka dessa till styrelsen. Det går att nominera efter det datumet ända fram till kongressen men då hinner styrelsen inte göra klart ett förslag till kongressen utan sent inkomna kandidater hamnar i den ordningen som de inkommer om inte kongressen beslutar annorlunda.

Senast den 25 februari ska valberedningen lämna förslag på ny styrelse. Styrelsen ska bestå av ordförande, vice ordförande och ytterligare tre till åtta ledamöter.
Du når valberedningen via: valberedning@liberalapartiet.se

Kongressen regleras av stadgarna som du hittar här.

Välkommen!

Är skolan fixad nu?

Håller regeringen vad den lovar?
Politiker av alla de färger lägger ständigt fram nya planer för skolan. Visst, vi gör det med. Den innebär att du som förälder får bestämma. Visa oss den förälder som hellre fixar en fotbollsarena än en bra skola till sina barn.

Inledningsvis vill vi i Klassiskt liberala partiet förenkla för etablerandet av friskolor, men vi vill, på sikt, att all form av utbildning ska drivas och ägas av privata aktörer. Statens uppgift är inte att bedriva utbildningsverksamhet.

Skolplikten ska avskaffas, det är föräldrarnas ansvar att uppfostra och utbilda barnen. En naturlig följd av det är att hemskolning tillåts.

Håller du med oss? Välkommen som medlem! http://www.liberalapartiet.se/bli-medlem 

När vi ändå är på ämnet så rekommenderar vi Rickard Dahlins föredrag om den svenska skolan nedan samt en intervju med honom i Smedjan.

Slå LAS i kras!

Henrik Jönssons fortbildning av svenskarna fortsätter. I det här avsnittet förklarar han varför fler är arbetslösa nu när vi har LAS, Lagen om anställningsskydd, än om vi inte hade haft den.

Vi vill öka friheten på arbetsmarknaden genom att ge arbetsmarknadens parter större möjligheter att själva förhandla fram villkor och regler. Detta innebär att staten inte ska reglera hur och vem företag får anställa eller avskeda. Fackens privilegierade position ska avskaffas. Vidare bör arbetsförmedlingen ersättas av privata alternativ.

Vi vill skapa en fungerande arbetsmarknad genom att:

 • Avskaffa Lag om anställningsskydd (LAS).
 • Avskaffa Medbestämmandelagen (MBL).
 • Lägga ned den statligt finansierade arbetsförmedlingen.


EU köper ungdomarna med tågkort

Det är lätt när någon annan betalar. Och ”någon annan”, det är du själv det.

Att EU ska använda dina skattepengar för att bekosta semestern för unga vuxna är rent horribelt. De får ta ett sommarjobb eller spara ihop pengarna istället. Detta sker samtidigt som polisen har problem, skolan är inte fixad än trots att Fridolin haft makt över den i över 1000 dagar nu och vården… Ja, den styrs fortfarande av landstingen.

Läs Lars Anders Johanssons utmärkta artikel i Timbros Smedjan.

Det är hög tid att lämna EU. En röst på Klassiskt liberala partiet är en röst mot slöseriet i Bryssel såväl som i Stockholm.

Några ungdomar som fått betala själva. Som ungdomar alltid gjort…
Foto: Ruben Bos.

Tycker du som vi? Dela gärna detta på Facebook och Twitter.

Överväga gärna att donera en slant till vårt valarbete. Du kan använda Swish: 123-388 34 69 (märk betalningen ”Donation”). Det går också bra via din bank eller kryptovaluta (Bitcoin mm).

Bli medlem i Klassiskt liberala partiet och gör skillnad för ett friare Sverige!

Ska staten tvinga Facebook och Google att ta ansvar för ”rätt” information?

SVT vill att Facebook och Google tar ansvar för att ”rätt” information når väljarnas under valåret. Detta säger VD Hanna Stjärne i en intervju i Journalisten.

SVT själva är kända för att inte direkt sprida rätt information själva. Exempelvis så har de väldigt svårt att kalla diktaturen på Kuba för just det, en diktatur. Oavsett om det gäller matlagningtemakvällar eller om ”valet” av ny president.

Klassiskt liberala partier anser att statstelevisionen kan börja med att själv leverera politiskt neutral information.
Vi vill snarast avbryta tvångsfinansiering av SVT, om möjligt sälja verksamheten och annars lägga ner den.

Tycker du som vi? Dela gärna detta på Facebook och Twitter.

Överväga gärna att donera en slant till vårt valarbete. Du kan använda Swish: 123-388 34 69 (märk betalningen ”Donation”). Det går också bra via din bank eller kryptovaluta (Bitcoin mm).

Bli medlem i Klassiskt liberala partiet och gör skillnad för ett friare Sverige!

 

 

10 år i kö?

En man i Sovjet skulle köpa en bil. Försäljaren tog emot pengarna och sa
– Tack. Kom tillbaka om 10 år så får du din bil.
– På morgonen eller eftermiddagen, frågade mannen.
– Spelar det verkligen någon roll om 10 år, frågade försäljaren.
– Ja, rörmokaren kommer på morgonen.

Planekonomi fungerar inte. Det visste Ronald Reagan, vars citat vi lånat, och det vet alla som har köat till en hyresrätt i vårt avlånga land.

Tror du också på marknadsekonomi?
Rösta då på oss, gilla och dela detta inlägg.
Bli gärna medlem eller donera en slant också. Vi har inte tagit emot en krona i partistöd.
http://www.liberalapartiet.se/bli-medlem
Swish: 123-388 34 69.

Gott fritt 2018

Så vad ska vi ha för nyårslöften, tycker ni?

 • Avskaffad värnplikt.
 • Avveckla Sveriges television.
 • Ta bort alla morallagar och låta polisen fokusera på brott med offer.

Söndagen 9 september blir det åka av!

Rätten till självförsvar

Har du rätt att bruka våld för att freda dig i ditt eget hem? Ja, det anser vi naturligtvis och det verkar många fler göra. Det gör däremot inte rätten som dömde en man för dråp när han dödade två män som angrep hans hem.

Vi vill utvidga nödvärnsrätten så att inte fler ska behöva råka illa ut för att de försvarar sig själva och de sina.  Självklara saker kan tyckas.

 

Problemet med socialism är att förr eller senare så får du slut på andras julklappar

Lite julhälsningar från Klassiskt liberala partiet:

Kära Tomten!
Vi önskar oss en ny regering. 
(Även om den vi har nu är underhållande)

Problemet med socialism är att förr eller senare så får du slut på andras julklappar. – Margret Thatcher. Nästan. Apropå att statens propagandainstitut sänder strax sin årliga saga om att det är ok att stjäla.

Och kom ihåg att Robin Hood handlar om att ta tillbaka pengarna från den korrupta staten.

Stefan Löfven som prins John.
Magdalena Andersson som Väs.

 

Allas lika rättigheter. Inför det allmänna.

Säg att du vill ha ett samhälle där människor visar ömsesidig respekt för varandra – och du kommer att mötas av gillande från nästan alla.
Men detta är – i vart fall i dagens Sverige – en oerhört radikal tanke.

Det finns aspekter på begreppet respekt som rimligen bör vara självklara, men som kanske inte längre är det. Som respekten för medmänniskors säkerhet och egendom. Vilket delvis kan vara resultatet av en allmän ”moralupplösning” – men som nog främst beror på att statens våldsmonopol blir allt sämre på sin kärnverksamhet. (Därmed vacklar även ett av fundamenten för det så kallade samhällskontraktet.)

Ett mer svårfångat problem är den ”allmänna samhällsmoralen” – det vill säga den kod som utvecklas mellan människor för en dräglig, rimlig och god samvaro. Ett slags minsta gemensamma nämnare för mänsklig samexistens.

Andra människors frihet, säkerhet och rätt till egendom – är det någon som bryr sig? Finns det någon som traderar dessa värden till samhällets unga, till nya svenskar från andra kulturer? Är det någon som förklarar varför detta är viktiga värden – och som står upp och försvarar dem?

En sak är klar, detta är inte något som prioriteras av den härskande politiska klassen och dess funktionärer. Kanske förstår de inte själva. Kanske bryr de sig inte. Kanske har de en annan agenda…

Det talas om mångfald, men statsapparaten verkar för likriktning, enhetlighet och den tycks vara rädd för sådant som är nytt och annorlunda.

Det talas om ”tolerans”, vilket är ett ord med många bottnar. Kanske vore det bättre att slå fast allas rätt till sin egen personlighet och egenart. Det vore att gå från att på nåder ha överseende – till att bli människors rätt.

Det talas självständigt om människors lika värde, vilket lämnar stort utrymme för subjektiv tolkning – och minimala möjligheter att upprätthålla principen. Bättre vore, naturligtvis, att tala om allas lika rättigheter. Det är något som går att observera och upprätthålla. Men av någon anledning tycks överheten vilja undvika en sådan ordning.

Vill man verkligen ha ett samhälle med en värdegrund som bygger på ömsesidig respekt människor emellan – då landar man i de frihetliga principer som det politiska etablissemanget ogillar och motarbetar efter de hotar deras makt:

Alla människor skall ha så stor frihet som möjligt. Gränsen för en persons frihet går där man hotar annans frihet, säkerhet eller egendom. Därtill skall alla ha lika rättigheter inför det offentliga.

Denna värdegrund måste få en plats i den svenska samhällsdebatten och i svensk politik. Till exempel kan det ske genom att vårt lands alla frihetsvänner get Klassiskt liberala partiet en plattform i riksdagen 2018.

Via brev från kolmårdenskogarna
Henrik Alexandersson
Riksdagskandidat.


2018 Klassiskt liberala partiet - Sveriges enda liberala parti
Generic photos via Good Free Photos. Proudly designed by Tioreo