MUF:are bör rösta på oss, inte på M!

MUF:are bör rösta på oss, inte på M!

Moderaternas ungdomsförbund (MUF) publicerade för ett tag sedan en lista med statliga myndigheter som de vill lägga ned. Detta är ett öppet brev till alla dem som står bakom denna kampanj.

Käre Filip och ni andra i MUF.

Vi i Liberala partiet gillar den lista ni publicerade. Synd att ert moderparti (M) inte delar era åsikter här. Ni skriver att listan är ett axplock men vi vill definitivt ha med SVT, SR och kungahuset på listan. Det är exempel på statlig verksamhet som skulle kunna bekostas av …

Läs mer »

Kongressen 2017 nu utlyst!

Kongressen 2017 nu utlyst!

Liberala partiet kallar alla sina medlemmar till 2016 års kongress.

Lördagen den 8/4 är det äntligen dags för Liberala partiets kongress 2017! Detta år kommer vi vara i Örebro, dit det är lätt att ta sig från såväl Stockholm och Mälardalen som Göteborg och Västsverige. Även från södra Sverige tar man sig dit med ett tågbyte.

Tid: 8:e april 2017, kl. 11 (dörrarna öppnas kl. 10)
Plats: City Konferenscenter, Klostergatan 23, Örebro
Länk till Facebookevent

Motioner
Om ni vill motionera om något skall dessa skickas till styrelsen@liberalapartiet.se senast den 25:e februari. …

Läs mer »

Liberala partiet Stockholm har hållit extra årsmöte

Liberala partiet Stockholm har hållit extra årsmöte

Söndag den 30/10 höll Liberala partiets Stockholmsdistrikt ett extra årsmöte med anledning av att sittande ordförande av personliga skäl behövde träda tillbaka från sin post.

Den nya styrelsen ser ut som följer:

Sebastian Vallin (ordförande, nyval)
Oscar Solberger (ledamot, tidigare ordförande)
Erik Alsand (ledamot, sitter kvar sedan årsmötet i april)
Tibor Knezevic (ledamot, sitter kvar sedan årsmötet i april)
George Grice (ledamot, sitter kvar sedan årsmötet i april)

Utöver mindre ändringar av styrelsen så beslutades det också att distriktet ska bli medlemmar i Östermalms Föreningsråd. Syftet med medlemskapet är att
distriktet ska få …

Läs mer »

Skattepolitik enligt Ulla Andersson (V)

Skattepolitik enligt Ulla Andersson (V)

I förrgår (2016-07-12) kunde jag läsa en debattartikel av Ulla Andersson (V) i Svenska Dagbladets nättidning. Det var en läsning och tuff övning i att behålla lugnet för så mycket strunt har jag inte läst på länge. Jag tänkte gå igenom det Andersson skrev för att få er att förstå hur förvrängda idéer Vänsterpartiet och i synnerhet Ulla Andersson har.

Intressant nog börjar Andersson sin debattartikel med följande ord, “Vi lever i ojämlikhetens tid. En tid då de allra rikaste snabbt glider ifrån oss andra”. På vilket …

Läs mer »

Krönika över vår demonstration i Uppsala

Krönika över vår demonstration i Uppsala

Liberala partiet vill att all konst och kultur ska vara helt frivilligfinansierad, men fram tills vi når dit tycker vi att den skattefinansierade konsten som finns på gator och torg åtminstone inte ska hylla totalitära ideologier. Vill man skapa sådana konstverk ska det självklart stå var och en fritt att göra så. Men då får man också hitta hitta frivillig finansiering och finna sig att ställa ut den på privata konsthallar.

För att visa att det till skillnad mot partierna i Uppsala kommun, finns ett parti …

Läs mer »

Nu tar vi äntligen Swish!

Nu har vi äntligen skaffat Swish till partiet! Nu kan du både donera och betala din medlemsavgift med Swish. Aldrig har det varit enklare att stödja Liberala partiet eller att engagera sig!

Vårt nummer är 123-388 34 69.

Läs mer »

Liberala partiet firade 1:a maj

Liberala partiet firade 1:a maj

Det var soligt och varmt, folk över hela staden verkade lite extra glada denna söndag den 1:a maj 2016. Nere på Sergels Torg skrek Syndikalisterna efter mer och mer av de få som fortfarande vågar driva företag i Sverige, någon motprestation talades det dock aldrig om.
Liberala partiet var givetvis på plats, mitt på Hötorget ställdes det upp ett bord dukat med kaffe, informationslappar och gummiarmband.

Mellan bordet och en närliggande struktur sattes banderollen med den för partiet smått komiska frasen “Båd stat och lagar oss förtrycka, …

Läs mer »

Liberala partiet Stockholm har hållit årsmöte

Söndag den 3/4 höll Liberala partiets Stockholmsdistrikt sitt första ordinarie årsmöte. I den nya styrelsen sitter

Oscar Solberger (ordförande, omval)

Sebastian Vallin (sekreterare, nyval)

Erik Alsand (ledamot, omval)

Tibor Knezevic (ledamot, nyval)

George Grice (ledamot, nyval)

Vi önskar Stockholmsdistriktet alla lycka under det kommande verksamhetsåret och så här sammanfattar ordförande Oscar Solberger mötet

Jag tänkte berätta lite om vad som hände och bestämdes på Liberala partiet Stockholms första ordinarie årsmöte söndagen den 3:e april.

Det bestämdes att vi ska ha minst 6 möten per år under det kommande år och att det utöver …

Läs mer »

I Göteborg hölls det kongress

Lördagen den 19/3 hölls årets kongress. Denna gång samlades vi i Göteborg, i en lokal på Guldheden. En ny styrelse valdes och en ny miljöpolitik antogs. Vi hade också besök från vårt norska systerparti Liberalistene och det blev ett trevligt utbyte av erfarenheter och idéer.

De ur den nyvalda styrelsen som var närvarande passade på att gå ut i vårsolen och ta en gruppbild med partiflaggan i bakgrunden. Den nya styrelsen består av

Andreas Agorander, ordförande (omval)
Fredrik Dellby (omval)
Emil Spets (nyval)
Fredrik Laving (nyval)
Ylva Trollstierna (nyval)
Tibor Knezevic (nyval)

Kongressprotokollet …

Läs mer »

Liberala partiet Väst har hållit årsmöte

Idag har Liberala partiet Väst hållit årsmöte på Café Berlin i Göteborg. På årsmötet valdes en ny styrelse in och nya stadgar antogs. Dessutom beslutades att minska distriktets storlek till att bara omfatta Västra Götalands- och Hallands län istället för tidigare då även Värmlands län ingick. Värmlands län står nu utan något distrikt och det är fritt fram för intresserade medlemmar att starta ett. Kontakta då styrelsen@liberalapartiet.se.

Den nya styrelsen består av följande personer

Ordförande

Fredrik Dellby (omval)

Ledamöter

Ylva Trollstierna (omval)

Christer Örni (nyva)

Robin Runge (nyval)

Läs mer »