Är skolan fixad nu?

Håller regeringen vad den lovar?
Politiker av alla de färger lägger ständigt fram nya planer för skolan. Visst, vi gör det med. Den innebär att du som förälder får bestämma. Visa oss den förälder som hellre fixar en fotbollsarena än en bra skola till sina barn.

Inledningsvis vill vi i Klassiskt liberala partiet förenkla för etablerandet av friskolor, men vi vill, på sikt, att all form av utbildning ska drivas och ägas av privata aktörer. Statens uppgift är inte att bedriva utbildningsverksamhet.

Skolplikten ska avskaffas, det är föräldrarnas ansvar att uppfostra och utbilda barnen. En naturlig följd av det är att hemskolning tillåts.

Håller du med oss? Välkommen som medlem! https://www.liberalapartiet.se/bli-medlem 

När vi ändå är på ämnet så rekommenderar vi Rickard Dahlins föredrag om den svenska skolan nedan samt en intervju med honom i Smedjan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. Hej, jag har en fråga.

  Om man tar bort skolplikt en så kommer väl kunskapen bland folket sjunka rejält?

  1. Hej Elliot!

   Nej, jag tror inte det. Jag tror inte att föräldrar skulle försaka sina barns utbildning. Jag tror snarare att föräldrar skulle dra ned på andra utgifter som t.ex. elitidrott.

   Tar vi min hemkommun, Borlänge, som exempel så har lärarnas fackförbund rankat kommunen som den 5:e sämsta kommunen i Sverige inom skolan. Samtidigt “satsar” kommunen på elitidrott. Se t.ex. min insändare i ämnet.

   Vilka föräldrar skulle prioritera så? Inga jag känner i alla fall.

   http://www.dt.se/opinion/insandare/insandare-hur-kan-det-i-borlange-vara-viktigare-att-satsa-pa-elitidrottare-an-grundskolan

 2. “Om man tar bort skolplikten sjunker väl kunskapsnivån?”

  Förskoleklas som fram tills nu har varit frivillig har ett deltagande på 97-98 procent, med största sannolikhet skulle grundskolan uppnå samma nivå av deltagande även på frivillig basis..