Hylla framsteg, inte bakåtsträvande

Manifestation Earth Hours logotyp

Just nu pågår det globala eventet Earth Hour, där hela världen uppmanas att släcka ner i en timme för att visa att vi måste gå till aktion för att förhindra klimatförändringarna (som man numera kallar det som  tidigare var global uppvärmning).

Som skeptisk till idén att klimatförändringar skulle vara orsakade av människan så har jag inte så mycket till övers för den här typen av manifestationer. För att inte tala om symboliken – vi ska implicit skämmas för att vi lärt oss kontrollera elektriciteten, en av de upptäckter som haft allra mest betydelse för mänsklighetens välstånd, livslängd och tekniska utveckling. Skulle mänskligheten få det lite sämre blir den här världen bättre att leva i, tycks de mena.

Missförstå mig inte, jag tycker det är viktigt att vårda naturen och vår miljö, men för att göra det behöver vi inte förneka oss själva och vad vi uppnått.

Vissa kritiker till Earth Hour har bestämt att under denna timme ska istället varenda lampa i hemmet vara tänd, som en hyllning till våra fantastiska framsteg.
Jag väljer istället att känna tacksamhet för alla de människor som lagt ner sin tid, flit och intelligens till att ständigt förbättra den värld jag bor i.

Så, nu ser vi till att hylla mänsklighetens framsteg och struntar i den här fåniga manifestationen!

Nordkorea är en dålig förebild.