Hylla framsteg, inte bakåtsträvande

Manifestation Earth Hours logotyp

Just nu pågår det globala eventet Earth Hour, där hela världen uppmanas att släcka ner i en timme för att visa att vi måste gå till aktion för att förhindra klimatförändringarna (som man numera kallar det som  tidigare var global uppvärmning).

Som skeptisk till idén att klimatförändringar skulle vara orsakade av människan så har jag inte så mycket till övers för den här typen av manifestationer. För att inte tala om symboliken – vi ska implicit skämmas för att vi lärt oss kontrollera elektriciteten, en av de upptäckter som haft allra mest betydelse för mänsklighetens välstånd, livslängd och tekniska utveckling. Skulle mänskligheten få det lite sämre blir den här världen bättre att leva i, tycks de mena.

Missförstå mig inte, jag tycker det är viktigt att vårda naturen och vår miljö, men för att göra det behöver vi inte förneka oss själva och vad vi uppnått.

Vissa kritiker till Earth Hour har bestämt att under denna timme ska istället varenda lampa i hemmet vara tänd, som en hyllning till våra fantastiska framsteg.
Jag väljer istället att känna tacksamhet för alla de människor som lagt ner sin tid, flit och intelligens till att ständigt förbättra den värld jag bor i.

Så, nu ser vi till att hylla mänsklighetens framsteg och struntar i den här fåniga manifestationen!

Nordkorea är en dålig förebild.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. Jag blir helt varm i kroppen när jag ser någon som är både liberal (trots att lp skulle kunna bli mer liberala på vissa punkter) och inte tror på allt tjafs om global uppvärmning.

  2. Men herregud, man kan ju inte förneka nåt som vetenskapen (i princip) är överens om och tro att man ska bli tagen på allvar i en seriös politisk diskussion. Skärpning.

  3. En alternativ taktik hade varit att använda tillfället till att föreslå att Den Levande Planeten får en egen helgdag och att beskriva varför ett liberalt samhälle kommer att kunna skapa bättre lösningar på miljöfrågorna än dagens samhälle.

    Men då hade ni ju riskerat att vinna fler sympatisörer.

  4. Ojoj. Kändes som att några i kommentarsfältet missade sina mål.

    Tuckers fluga: det nämns inte att Gran motsätter sig global uppvärmning. Skilj gärna mellan global uppvärmning och klimatförändringar orsakade av människor. Han uttrycker även bara att han är “skeptiskt”.

    Danne: förhoppningsvis har Liberala Partiet och Gran en så pass klassiskt liberal inställning att deras kunnande eller icke-kunnande inom vetenskaperna inte har någon inverkan på politiken de för; i enlighet med tesen: så liberalt att den som maktutövar inte spelar någon roll. Förövrigt så är det störst konsensus kring global uppvärmning, något Gran inte direkt uttryckte en motsättning om; se svar till Tuckers fluga. Vad som leder till global uppvärmning har dock ett stort utrymme för skepticism. Att vara skeptisk (i meningen “granskande och analyserande”) är sunt och leder till bättre beslutsfattande, till skillnad mot ditt tillsynes allt för häftigt anammande av något du -tror- är konsensus.