Insamling för Ingeborgs Bageri

INSAMLINGEN AVSLUTAD!

Ingeborgs Bageri är ett litet, familjeägt bageri med liten omsättning och två anställda.

Detta bageri har sedan några dagar tillbaka utsatts för en blockad av Livsmedelsarbetarförbundet på grund av avsaknaden av kollektivavtal. Bakgrunden är att Sema och Ahmed Mehdi, bageriets ägare, har valt att inte teckna ett kollektivavtal på grund av att det finansiella läget i företaget inte möjliggör detta.

Trots att alla anställda är försäkrade, själva uppgivit att de är nöjda med sina anställningar och Sema och Ahmed öppnat för att teckna ett kollektivavtal i ett senare skede så fortsätter blockaden. Livsmedelsarbetarförbundet har även hotat med sympatiåtgärder så som inställda leveranser av varor. Något som självfallet, i en redan svår situation, skulle försvåra ytterligare för Sema och Ahmed.

Liberala partiet tror på drägliga villkor och löner på frivillig väg. Vi står för att alla människor fritt skall kunna engagera sig i grupper som ämnar förbättra villkor och löner, kalla det fackförbund om man så vill.

Vi tror på rätten för individer och grupper att upplysa allmänheten om eventuella problem inom företag och frivilliga fackliga åtgärder likväl som vi tror på arbetsgivaren och den anställdes rätt att själva, i frihet, reglera eventuella avtal.

Vad Liberala partiet inte tror på är att fackförbund i lag skall ha rätten att förhindra hederliga och hårt arbetande entreprenör att driva sina företag. Vi tror inte på rätten att fackförbund i lag, och i andra företag, skall få aktivera medlemmar för sympatiåtgärder och att dessa skall gå fria från eventuella reprisalier när dennes arbetsgivare inte sympatiserar med åtgärderna och vill att arbete och leverans skall fortgå som vanligt.

Sympatiågärder är inget annat åtgärder under beskydd av staten och dess våldsmonpol. Med hot om våld mot företag och entreprenörer som inte ställer upp på fackförbundens krav på sympatiåtgärder så kan fackförbunden fritt utöva påtryckningar på den lilla företagaren tills dessa att denna knäcks.

För att visa vårt stöd för Ingeborgs Bageri väljer vi nu att starta en insamling till förmån för Sema och Ahemd nu när fackförbundet och staten gör allt för att krossa deras verksamhet!

Insamlingen

För oss som inte kan stödja Sema och Ahemd lokalt så hjälper Liberala Partiet till genom att öppna upp för donationer till partiet. Dessa kommer oavkortat kommer gå till bageriet i form av ett stort inköp av bullar, som kommer doneras till skola och äldrevård i området.

Insamlingen startar 26 Mars och pågår 48 timmar varefter vi gör vår beställning på hela summan vi fått ihop!

Tack för din donation!

Så donerar du:

Vi tar emot donationer via Bitcoin och Paypal/kort! Din donation är viktig för att visa om att du bryr dig om fritt företagande.

PayPal och kreditkort

Om du vill donera en engångssumma så kan du använda knappen nedan för att genomföra din donation. Tack för din gåva! Donationer från mobilen gör du HÄR!

[donate]

Bitcoin

btcSjälvfallet kan du donera till vår Bitcoin-adress nedan:

1EWeC9BB21djCSw8UafLTgThvsnzd3mAN7

 

 

Källor:

http://www.corren.se/nyheter/linkoping/bagerikonflikten-trappas-upp-7881612.aspx

http://www.corren.se/nyheter/linkoping/linkopingsbageri-i-blockad-7876991.aspx