Krönika över vår demonstration i Uppsala

Liberala partiet vill att all konst och kultur ska vara helt frivilligfinansierad, men fram tills vi når dit tycker vi att den skattefinansierade konsten som finns på gator och torg åtminstone inte ska hylla totalitära ideologier. Vill man skapa sådana konstverk ska det självklart stå var och en fritt att göra så. Men då får man också hitta hitta frivillig finansiering och finna sig att ställa ut den på privata konsthallar.

För att visa att det till skillnad mot partierna i Uppsala kommun, finns ett parti som på alla sätt tar avstånd från skattefinansierad diktaturkonst på allmän plats genomförde Liberala partiet Stockholm lördagen den 18/6 en demonstration i Uppsala bredvid konstverket.

Vi bjöd på fika, delade ut flygblad om Liberala partiet, diskuterade politik i allmänhet och kulturpolitik i synnerhet med Uppsalabor och turister. Ett stort tack också till Stefan Hanna från Centerpartiet som mötte upp för att visa sitt stöd till vår kampanj.

Trots regnväder och triathlonlopp som kylde av oss och diskussionerna samt krånglade logistiken en del var demonstrationen både rolig och intressant och gav oss många spännande och givande möten, både med meningsfränder och meningsmotståndare.

Vi ser fram emot många fler demonstrationer och andra happenings framöver. Alla heta diskussioner och nätverkande på plats gör mödan mer än värd.

Med glada frihetliga sommarhälsningar

Oscar Solberger, ordförande Liberala partiet Stockholm

Uppsala_2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

  1. Synd att man ej kunde delta i denna aktivitet och hoppas att det gick bra och att vårt budskap gick fram till dem som nu var intresserade ( en aktiv medlem i Liberala partiet och dess ungdomsorganisation: fri ungdom)