Liberala notiser, 12:e Augusti

Obama och övervakningen

Obama viker sig för Snowden och tänker reformera NSA. Synd bara att reformen kanske inte är särskilt bra. Mike  Shedlock skriver: ”Don’t expect much of anything to come out of it. It’s a dog and pony show designed to make people feel better as opposed to any solid measures as to how much data government collects on everyone.”

Bäst sammanfattas det antagligen såhär:

Obama: ”The question is: How do I make the American people more comfortable?”

Mish: The answer is: Stop the spying on US citizens and stop the spying on our allies as well.

 

Pride polisanmält för svart piratutklädnad

Pride polisanmält för hets mot folkgrupp. Enligt anmälan, från Afrosvenskarnas riksförbund, har en vit person gått i paraden målad som svart föreställandes en pirat med raketgevär.

”Blackface är en av de mest klassiska och vidrigaste rasistiska symbolerna som har använts för att beröva svarta människor deras människovärde och samtidigt legalisera våld och förföljelse mot svarta”, säger Kitimbwa Sabuni, talesperson för Afrosvenskarnas riksförbund, till Metro.

Det är i och för sig olyckligt att människor blir sårade av en utklädnad, men är det verkligen någon som tror att personen som tog på sig piratutklädnaden under Pride-festivalen gjorde det för att ”legalisera våld och förförljelse mot svarta”?

Kortare länkar

HAX skriver om hur det EU vi har nu inte är samma EU som vi röstade om.

Japan slår nytt rekord i statsskuld. Hur säger man $10.5 trillion på svenska?

Johan Norberg vill tillåta aktiv dödshjälp. I en annan krönika skriver han om hur inkompetens knäckte Detroit.