Liberala notiser

Åsikterna som framförs i nedanstående länkar är författarnas egna och delas inte nödvändigtvis av liberala partiet, mig själv eller någon annan utan ska endast ses som tips på intressanta inlägg, händelser och aktiviteter.

Blogginlägg

Henrik “Hax” Alexandersson har skrivit en serie bloggposter titulerade “Farväl till Staten” om vad staten håller på med, bör hålla på med och faktiskt de facto inte håller på med.

[del 1], [del 2], [del 3] ,[del 4].

Stafan Karlsson skriver på sin blogg “Marknadsliberalen” om underskottspolitik och farorna med en såndan

Piratpartiets Christian Engström gjorde för några dagar sedan ett intressant inlägg om “En faktabaserad och human narkotikapolitik”.

Dick Erixon konstaterar att “Sverige behöver nya partier”, han fick en länk till vårt frihetsmanifest på mailen.

Gamle miljöpartisten Birger Schlaug kommenterar partiledardebatten: ”Partierna borde inse att deras uppdrag är att ta väljare på allvar, ta planeten på allvar, ta livet på allvar. Det behöver inte vars så tråkigt som det kanske låter. Det är definitivt roligare än den debatt som idag råder. Partierna borde ställa sig följande fråga: Vad är en människa? Är vi ekonomiska varelser vars uppdrag det är att vara duktiga idioter i ett ekonomistiskt hjul som snurrar allt fortare? Eller är vi biologiska, sociala, kulturella – och om du så vill andliga – varelser? Och låt mig säga i klartext: Det är en enorm skillnad på att bygga ett samhälle för ekonomiska varelser och att bygga ett samhälle för riktiga människor. Så räta på ryggen, kräv mer av politiker än att de skall prata som om du vore en idiot som inte förmår tänka en enda lång tanke! Kräv av partiledare och språkrör att de skall kravla sig ur den där förbannade burken de befinner sig i.”

Insamlingar

Författaren Fredrik Segerfeldt samlar in pengar till sin bok “Befria kulturen från politiken”. Donationer kan göras här. Hittills har 37 700kr kommit in, för att boken ska bli av behövs 50 000. Några av oss inom liberala partiet har redan skramlat ihop och skänkt pengar då vi tror att det här är ett viktigt projekt.

Filmaren Martin Borgs samlade nyligen in pengar till en film om slöseri med skattepengar. Målet var att få in en kvarts miljon men han fick in mer än det dubbla. Bra jobbat, Martin!

Händelser

Freedomfest går av stapeln i Stockholm till helgen. Talarna är bland andra Hans Palmstierna, Tanja Bergkvist, Jonas Himmelstrand, Martin Borgs och Frank Karsten. Är ni lediga i helgen bör ni överväga att gå.

Författaren Johan Norberg har skaffat en Facebook-sida. In och tryck ”like” om ni vill göra honom glad.