Liberala partiet hos Liberalistene

Två representanter från Liberala partiet hade den stora glädjen att närvara vid vårt norska systerparti Liberalistenes landsmöte i Oslo lördag 9/5. Liberalistene bildades så sent som i oktober förra året ur föregångaren DLF (Det Liberale Folkeparti) som tidigare varit Liberala partiets motsvarighet i Norge. Uppslutningen var god, ca 70 representanter från Norges alla hörn hade slutit upp.

Dessutom hade de bjudit in flertalet ledare för andra libertarianska partier runt om i Europa som under dagen höll intressanta anföranden. Bland gästerna märktes ledaren för UK Libertarian Party Andrew Withers, ledaren för franska Mouvement des Libertariens Jean François Nimsgern och ledaren för tjeckiska Svobodni och tillika partiets EU-parlamentariker Petr Mach.

Vid slutet av mötet hölls en crowdfunding-kickoff där alla medlemmar fick låta sig fotograferas med ett valfritt budskap om varför de är libertarianer. Kvällen avrundades med en trivsam middag där diskussionerna fortsatte och fler erfarenheter utbyttes.

20150509_151806
God stämning på Liberalistenes landsmöte

 

I september är det lokalval i Norge och Liberalistene ställer upp i Oslo kommun och har redan kommit en bra bit med sin kampanj. Med anledning av valet upplåter bokhandeln Eldorado en hel vecka åt alla partier som kandiderar (även små partier som ännu saknar representation).

Detta är ett strålande tillfälle för Liberalistene att marknadsföra sig själva och veckan avslutades med en stor seminariedag inne på bokhandeln där bland andra presidenten för Liberland, Vit Jedlicka talade.

20150526_181133
Liberalistenes logga var väl synlig i hela bokhandeln