Liberala partiet utsatt för politiskt våld

I torsdags kväll (5 januari), efter att konstituerande mötet för distriktsorganisationen Liberala partiet Mälardalen skulle ha ägt rum i Eskilstuna, blev två medlemmar av Liberala partiet påhoppade bakifrån av 4-5 okända personer på vägen tillbaka till tågstationen. Knytnävsslag och sparkar utdelades både när de var stående och sedan liggande. Som tur var uppmärksammades detta av personer i omgivningen, vilket skrämde bort våldsverkarna (tack ni modiga och underbara!). Om de inte blivit bortskrämda efter den ungefärliga halvminuten som händelsen pågick hade de förmodligen fortsatt sitt våldsdåd.
Resultatet blev förstörd egendom och blåmärken, och en hjärnskakning som krävde en natts sjukhusvistelse.

Ett par dagar senare mottog en tredje medlem ett hotbrev i sin brevlåda där samma sak skulle hända honom om Liberala partiet fortsatte sina aktiviteter i Eskilstuna. Ytterdörren blev även nersprejad med texten ”AFA ser dig”.

Det bör påpekas att detta är återgivet direkt till mig från de tre medlemmarna, eftersom jag har märkt att det på sina håll på Internet finns felaktigheter i detaljerna.

Misshandeln var alltså politiskt motiverad, vilket vi från början inte trodde. Detta har inneburit att vi haft kontakt med Säpo och Kriminalunderrättelsetjänsten, och kommer ha det framöver.

AFA och andra våldsromantiserande grupperingar kan ha en sak klar för sig, och det är att vi aldrig kommer vika oss för våld, eller hot om våld. Vi är stolta över vår liberala övertygelse, och anser att våld endast får användas som nödvärn. Vi vinner debatter och skapar opinion genom en fri och demokratisk process, inte genom den enfaldiga knytnävens argumentation.

Årsmötet kommer precis som tidigare annonserats att hållas i Eskilstuna 10-11 mars.

Tommie Gran, Ordförande Liberala partiet