Liberala partiet utsatt för politiskt våld

I torsdags kväll (5 januari), efter att konstituerande mötet för distriktsorganisationen Liberala partiet Mälardalen skulle ha ägt rum i Eskilstuna, blev två medlemmar av Liberala partiet påhoppade bakifrån av 4-5 okända personer på vägen tillbaka till tågstationen. Knytnävsslag och sparkar utdelades både när de var stående och sedan liggande. Som tur var uppmärksammades detta av personer i omgivningen, vilket skrämde bort våldsverkarna (tack ni modiga och underbara!). Om de inte blivit bortskrämda efter den ungefärliga halvminuten som händelsen pågick hade de förmodligen fortsatt sitt våldsdåd.
Resultatet blev förstörd egendom och blåmärken, och en hjärnskakning som krävde en natts sjukhusvistelse.

Ett par dagar senare mottog en tredje medlem ett hotbrev i sin brevlåda där samma sak skulle hända honom om Liberala partiet fortsatte sina aktiviteter i Eskilstuna. Ytterdörren blev även nersprejad med texten “AFA ser dig”.

Det bör påpekas att detta är återgivet direkt till mig från de tre medlemmarna, eftersom jag har märkt att det på sina håll på Internet finns felaktigheter i detaljerna.

Misshandeln var alltså politiskt motiverad, vilket vi från början inte trodde. Detta har inneburit att vi haft kontakt med Säpo och Kriminalunderrättelsetjänsten, och kommer ha det framöver.

AFA och andra våldsromantiserande grupperingar kan ha en sak klar för sig, och det är att vi aldrig kommer vika oss för våld, eller hot om våld. Vi är stolta över vår liberala övertygelse, och anser att våld endast får användas som nödvärn. Vi vinner debatter och skapar opinion genom en fri och demokratisk process, inte genom den enfaldiga knytnävens argumentation.

Årsmötet kommer precis som tidigare annonserats att hållas i Eskilstuna 10-11 mars.

Tommie Gran, Ordförande Liberala partiet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

 1. AFA vill alltså visa vad de tycker är rätt och fel genom våld. Jag kan tänka mig vilka huliganer som följer dem.

  Man kan dock undra vad de exakt invänder sig emot, de kan väl ändå lämna ett brev med detaljer om de ska ta till en sådan möda.

 2. Blir så otroligt upprörd av att höra detta. Vänsterterrorismen har ökat mycket den senaste tiden i Eskilstuna och jag personligen har fått känna på det. 6 attentat, bl.a. Bilar förstörda (flera gånger), hus nersprejat och rånad mitt på ljusa dagen. Allt detta pågrund av min liberala övertygelse. Jag hoppas verkligen att personerna i fråga inte slutar engagera sig för ett liberalare Sverige. Min övertygelse är att det viktigaste är att inte ge upp och låta dessa människor få som de vill.

 3. Vilka jävla svin! Vill väl innerst inne tycka synd om dom, eftersom dom uppenbarligen haft en svår barndom och ett uselt liv, men det går inte just nu.

  Hoppas verkligen dom åker fast, men det kanske är för mycket att hoppas på med monopolistisk polis…

 4. Jag saknar ord inför detta. Kan bara hoppas att de som utsattes för attentatet hämtar sig psykiskt och kan fortsätta arbeta för ett friare Sverige. Mycket bra skrivet, Tommie. Håll oss informerade om det ordnas en manifestation i Eskilstuna.

 5. Jag tycker det är förjävligt med det inträffade men jag hade gärna sett att spekulationer som: “Om de inte blivit bortskrämda efter den ungefärliga halvminuten som händelsen pågick hade de förmodligen fortsatt sitt våldsdåd.” inte funnits i texten. Dock en högst personlig åsikt att jag helst inte läser sådant. Jag tycker att händelsebeskrivningen sig räcker utan vidare dramatisering.

  Som vanligt så är ju bästa sättet att bemöta detta att fortsätta sitt arbete med ännu hårdare övertygelse än innan. Hoppas innerligt att de drabbade inte lider för mycket av det inträffade. Fortsätt det fina arbete ni bedriver!

  1. Klart de hade fortsatt. Tror inte de här idioterna drar sig för att mörda för sin “klasskamp”. Så otroligt komiskt att de ena sekunden är sura över att grupp X använder irrelevanta egenskaper för att skilja på folk och folk, och i nästa andetag gör exakt samma sak, men med annan gränsdragning. Ser de verkligen inte det själva? Otroligt.

 6. Min åsikt är att ren personlig spekulation i syfte att överdramatisera en händelse som i sig är nog dramatisk inte behövs. Det nuddar vid en sensationsrapportering som jag tycker att vi kan överlåta till andra.

  Nu var det inte min intention att uppvigla eller vara antagonistisk. Jag har framfört min åsikt och låter det stanna därhän.

 7. Alltså va? Hur fan tänker personerna? Klassisk liberalism är ju så långt man kan komma från fascism! Vilka ska dom attackera härnäst? PRO?

 8. Arbetar som Sverigedemokraternas säkerhetschef och hanterar massor av dylika händelser. Det är mycket frustrerande att detta får fortgå utan att det blir debatt . Jag och partiet skickar en hälsning till alla drabbade med förhoppning att ni skall kunna ha åsikter och äveno uttrycka dessa utan att bli påhoppade och misshandlade
  Bengt Malmberg