Rutinerade Erik Svansbo kandiderar för Liberala partiet

iberala partiet presenter nu en ytterligare en kandidat till Riksdagen i den rutinerade Erik Svansbo. Erik har varit klassiskt liberal i många år och har bland annat varit ersättare i Riksdagen åt Folkpartiet (nuvarande Liberalerna) samt dess ordförande i Linköping). Där har han drivit frågor som rör frihet och lägre skatter men lämnade FP för två år sedan.

Erik har gjort sig känd som en tydlig kritiker av dagens migrationspolitik där staten å en sidan låser in migranter i bidragsberoende men samtidigt utvisar de som faktiskt skaffar sig en egen försörjning. En migrationspolitik där staten inte behöver ta invandringens alla kostnader är en fråga som både vi och Erik drivit länge. Vi vill att människor ska kunna komma hit och så länge de kan försörja sig själva så ska de få stanna.

Som Erik själv skrev: ”Min framtidsspaning är att politikerna kommer kämpa med näbbar och klor för att bevara välfärdssystemen. De kommer försöka höja skatterna, men kommer efterhand inse att mindre pengar kom in. De måste då reformera under galgen och ändra välfärdssystemen.” Att Sverige inte kan ha en oreglerad invandringspolitik och samtidigt en välfärdsstat är nu uppenbart. Vi har ett läge där migrationspolitiken får 20 miljarder av skattemedel över en natt men försvaret, som ändå är statens huvuduppgift, måste kämpa för hälften. Staten bör därför fokusera på lag och ordning, inte på annat.

Liberala partiet är glada att vi nu har Erik med oss. Han är etablerad i många sammanhang står för rutin. Han är känd via frihetliga kretsar bland annat genom sin blogg Pophöger samt i sin hemstad Linköping. Vi tror att Erik är ett bra komplement till Henrik Alexandersson som vi presenterade förra veckan.

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till Erik på pophoger@gmail.com eller till Liberala partiets styrelse på: styrelsen@liberalapartiet.se

Med vänliga hälsningar
Liberala partiets styrelse